Het binnen krijgen van voldoende vitamines

vitaminesVitamines, je hebt ze in allerlei soorten. Er zijn enorm veel verschillende vitamines die zo ieder hun eigen functie hebben. Over het algemeen gezien zijn vitamines erg belangrijk voor een mens. Het zorgt er voor dat we gezond blijven en dat we ons lekker en goed voelen. Al van jongs af aan krijg je te maken met de verschillende soorten vitamines. Maar welke zijn er allemaal en waar zijn ze goed voor?

Verschillende soorten vitamine

Vitamines worden ook wel onderverdeeld in verschillende groepen. In totaal bestaan er ruim 13 verschillende soorten vitamines. Hierbij gaat het om negen water oplosbare vitamines en vier vet oplosbare vitamines. Vet oplosbare vitamines worden ook wel onderverdeeld in de categorieën vitamine A, D, E en K. De water oplosbare vitamines worden onderverdeeld in de categorieën vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C. Beide van deze groepen bevinden zich weer in andere producten. Zo bevinden vet oplosbare vitamines zich in het vet van voedingsstoffen en in de weefsels van het lichaam. Water oplosbare vitamines daarentegen bevinden zich in voedingsmiddelen waar vocht in zit. Deze categorie verlaat het lichaam door middel van urine.

Producten met vitamines

Er zijn verschillende producten te vinden waar vitamines in zitten. Eigenlijk bevindt zich in bijna ieder voedingsproduct wel een soort vitamine. Door verschillende soorten producten te eten en te drinken kan men er voor zorgen dat alle vitamines in het lichaam terecht komen. Voornamelijk kleine kinderen hebben er moeite mee om alle benodigde vitamines in het lichaam te krijgen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ze nog weinig eten lusten en daarom niet gevarieerd eten. In dit geval is het mogelijk om de hulp in te schakelen van voedingssupplementen.

Het gebruik van voedingssupplementen

Voedingssupplementen zorgen er voor dat we als nog de benodigde vitamines binnen krijgen. Een goed voorbeeld van een product dat wordt gezien als voedingssupplement zijn goji bessen. Deze beschikken namelijk over verschillende vitamines dat een goede werking heeft op het lichaam. Ook beschikken goji bessen nog over andere goede eigenschappen. Ben jij opzoek naar goji bessen? Kijk dan eens op www.gojibessenkopen.eu/ en kom alles te weten over deze interessante en gezonde bessen. Er zijn diverse winkels en webshops waar je terecht kunt voor het aanschaffen van goji bessen. Het leuke aan deze bessen is dat je ze in allerlei diverse lekkere recepten kunt verwerken.