Valium als medicijn

Er zullen maar weinig personen zijn die nog nooit van valium gehoord zullen hebben en komt dit door het wijdverspreid gebruik ervan. Het actieve bestanddeel in Valium is Diazepam en zorgt deze benzodiazepin ervoor dat overmatige prikkels welke leiden tot een rusteloos gevoel worden onderdrukt. Zo kan je niet alleen beter slaap vatten, maar zal ook pijn in de meeste gevallen onderdrukt worden.

Wie last heeft van zenuwaanvallen krijgt ook Valium voorgeschreven

De werking van Valium op het zenuwstelsel zorgt ook ervoor dat personen die last hebben van zenuwaanvallen en daardoor niet meer normaal kunnen functioneren Valium als genezend middel voorgeschreven zullen krijgen. vaak gaan deze aanvallen ook gepaard met stuiptrekkingen en heeft Valium een verslappende werking op de spieren. De spieren zullen dus niet meer overmatig belast raken en raak je niet meer oververmoeid na zo een aanval.

Een ander verschijnsel waar Valium ook goed voor gebruikt kan worden, is om de ontwenningsverschijnselen te verminderen die het gevolg zijn bij het afbouwen van overmatig alcoholgebruik. Let er wel op dat alcoholgebruik en valium absoluut niet samen gaan omdat er anders sprake kan zijn van sterke bijwerkingen.

Net als elk ander benzodiazepin heeft ook Valium zijn bijwerkingen en kunnen die variëren van geheugenverlies tot geestelijke stoornissen zoals prikkelbaarheid en rusteloosheid. Het is daarom niet aangeraden om Valium voor langere periodes te gebruiken en houdt de arts er ook rekening mee dat langdurig gebruik (een paar weken) de effectieve werking zal beïnvloeden.