Wat is het effect van Zolpidem?

Als je last hebt van slapeloosheid, dan kan dat bijna elk aspect van je leven negatief beïnvloeden. Je kunt je niet meer goed concentreren, wordt humeurig en hebt niet genoeg energie om al je taken goed af te maken. Daarom kiezen vele mensen ervoor om slaaptabletten te gebruiken in de hoop dat het hun de rust kan geven die ze zo hard nodig hebben. Zolpidem is zo een slaapmiddel.

Zolpidem wordt alleen gebruikt als slaapmiddel en niet om andere kwalen te behandelen. Het heeft een werking van 6 uren en na inname zul je het effect ervan binnen een half uur opmerken. Het is belangrijk om te plannen hoe laat je gaat slapen, want je wilt niet dat je het effect ervan de volgende dag nog gaat voelen. Maar de kans bestaat wel dat je je de volgende dag nog lomerig gaat voelen. Auto rijden kun je pas 8 uren na inname, dus als je elke dag achter de stuur zit moet je rekening houden hiermee.

Zorg ervoor dat je Zolpidem niet te vaak gebruikt. Je kunt er namelijk verslaafd aan raken. Het is beter om het 3 dagen achter elkaar te gebruiken en dan even te stoppen ermee. Je wilt niet dat je lichaam er verslaafd aan gaat raken. Heb je dit niet gedaan en gebruik je het al 2 weken of langer achter elkaar? Stop niet helemaal ermee. Het is beter om gebruik ervan langzaam af te bouwen.

Net als bij de meeste medicaties, loop je hier ook kans om last te krijgen van enkele bijwerkingen zoals: hoofdpijn, nachtmerries, geheugenverlies, afvlakking van het gevoel en slaapwandelen. Er zijn andere bijwerkingen, maar die komen minder vaak voor. Zolang je dit product gebruikt zoals het gebruikt moet worden, is er geen vuiltje aan de hemel.